Saturday, May 18, 2013

Apply New Or Upgrade To UniFi Now!!




Sesiapa yang nak upgrade atau apply line baru UniFi aku boleh tolong register kan... tak perlu anda susah payah nak ke TMpoint buang masa, tenaga, cuti dan sebagainya... Buat masa ni tak perlu aku type banyak2 kat sini cuma aku bg link untuk anda refer terus ke website tersebut...

Seperti yang anda tahu unifi memang best of the best dari streamyx... untuk kaki sedut, torrent, video streaming inilah masanya untuk anda rasakan kepuasan dunia digital!!

Sebelum nak request apply pastikan anda refer dulu sama ada kawasan anda sudah mempunyai liputan unifi atau tidak.. kalau was2 atau tak pasti boleh PM aku alamat anda... nanti aku tolong check dlm system.. 
refer sini untuk Check Service Area>> Check Service Availability

Berkenaan dengan pakej anda boleh..
Refer sini untuk Residential>> Packages Residential
Refer sini untuk Business>> Packages Business

Untuk makluman.. sekiranya anda memilih untuk upgrade dari streamyx ke unifi, ini bermakna selepas anda berjaya mendapat servis unifi, streamyx anda akan terminated terus.. tetapi anda boleh memilih sama ada nombor telefon yang lama hendak dikekalkan atau tidak ini kerana apabila subscribe servis unifi, anda akan diberikan nombor telefon yang baru...

Anda harus tahu...

1) Sekiranya application untuk unifi berjaya anda TIDAK boleh cancel.. sekiranya nak cancel juga, penalty RM100 akan dikenakan 

2) Pemasangan biasanya mengambil masa 7 hingga 8 jam... biasanya sekarang ni kurang pada tu.. (cepat sikit)

3) Rumah/Kediaman/Kedai anda akan melibatkan kena drill (tebuk lubang)... kerana pendawaian baru mengunakan kabel Fiber sepenuhnya. Sebelum technician buat kerja2 pemasangan mereka akan lakarkan plan wiring pada kertas, sekiranya anda setuju baru kerja2 dimulakan..

4) Biasanya proses mengambil masa 2 hingga 3 minggu atau kurang dari tarikh application...

Semua urusan berkenaan info details perlu menerusi PM sahaja bagi mengelakkan maklumat anda terdedah pada umum. Segala butiran peribadi adalah selamat disimpan & TIDAK akan didedahkan pada sesiapa. Anda akan diberitahu sama ada permohonan berjaya atau tidak...

UPDATE!! FREE INSTALLATION, SAVE RM200 

PM AKU ALAMAT KORANG... AKU BOLEH CHECK & PROSES TERUS...

Daftar Streamyx, UNIFI, P1, Time Broadband, Line Telefon TM, Maxis Fibre dan Celcom Broadband anda secara online di sini dengan PERCUMA. 
 
Call/SMS/Whatsapp/Viber : 0192595019