Tuesday, March 4, 2014

Tune Talk Tone Excel

Revolusi Cara Kita Mengguna Telefon BimbitGuna handphone => Duit masuk!
(Tone Excel WOW Prepaid That Pays)
Simkad TTTE

ZAMAN SEDANG BERUBAH…
Sudahkah ANDA bersedia menghadapi KEGAWATAN EKONOMI?
Tune Talk Tone Excel (TTTE) menyediakan peluang untuk kita menjadi pengguna bijak di dalam penggunaan handphone kita dengan pelbagai faedah yang di tawarkan, dan memberi peluang kita membuat extra income.
(Bagus ni… kalau kita tak join pun memang kita dah pakai handphone pun, baik kita join, dapat juga manfaatnya).
Pengenalan
Ini bukan bisnes m.l.m., bukan bisnes topup, ini referral program, bisnes simkad, buat kerja sekali, dapat komisyen berkali-kali selagi orang tu topup & mereka tak topup dengan kita, mereka topup di tempat-tempat biasa topup.
Sebelum mulakan, kita buka minda dulu sekejap…
Sila jawap sendiri 4 soalan mudah ini…
  1. Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit?
(Syyyy… biasanya semua orang jawap Ya)
  1. Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco mana? Berapa bil/topup sebulan?
(Biasanya jawapannya sudah banyak tahun. Bukan telco Tune Talk Tone Excel. Bil/topup ada yang serendah RM20, ada yang setinggi ribuan ringgit sebulan, macam saya huhu…)
  1. Sampai bila anda akan menggunakan telefon bimbit?
(Biasanya jawapan sampai bila-bila la…, ada yang kata sampai mati, hihi)
  1. Adakah telefon bimbit anda sekarang tanggungan (duit keluar) atau aset (duit masuk)?
(Jawapan semuanya duit keluar huhu…)

Haaa… dah terbuka minda sikit? Kita dah guna hp banyak tahun dah, dan akan guna banyak tahun lagi (insyaAllah dikurniakan umur panjang), selama ni guna & akan datang guna jika tak tukar cara guna – duit keluar jer! Haaa… KINI, TIDAK LAGI, GUNA HP DUIT MASUKKKKK!


Fakta*:
  • Populasi penduduk Malaysia 27.4 juta
  • Talian Telefon Bimbit Berdaftar 34.4 juta (Postpaid 6.8 juta / Prepaid 27.6 juta)
(*Sumber: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia)
  • Maknanya – Potensi Pasaran kita sangat sangat BESAR!
  • Untuk pengetahuan anda, pada ketika ini bilangan yang guna talian TTTE baru 200+ ribu iaitu tak sampai 1% pun lagi.
  • Maknanya – Market sangat FRESH!
Psstttt.... bukan orang prepaid jer yang boleh join, orang pospaid pun kalau nampak manfaatnya sure dia pun join juga lah, macam saya sendiri, guna hp line postpaid C lebih 20 tahun tapi tak dapat apa, saya sanggup tukar ke prepaid TTTE yang banyak manfaatnya & boleh buat duittttt..... :-)
Maklumat Syarikat

  • Tone Excel Sdn Bhd was incorporated in 2009, to venture into the mobile industry in Malaysia. Tone Excel incorporates experiences and expertise from insurances, network marketing and financial services to formulate new channels and strategies, thus revenues.
  • HQ Tone Excel
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149E, Taman Sri Indah, Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling, 57000 Sri Petaling, KL.
Tel: 010-5000 969 / 010-5333 969 / 603-9054 3809 ; Fax: 603-9054 0278 ; Website: http://www.toneexcel.com 

Program Komuniti Rujukan/Referral WOW

Di
Kelolakan oleh Tone Excel (Menyediakan Peluang Perniagaan) & DiKuasakan oleh Tune Talk (Menyediakan Pembekal Perkhidmatan Telefon).

Sedikit background mengenai syarikat Tune Talk: Di miliki oleh syarikat induk Tune Group (kepunyaan Tony Fernandes) di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel, Tune Money, & Tune Talk. So, dari segi syarikat, jangan risau - backup syarikat sangat kukuh. Tune Talk sebenarnya menggunakan infrastructure Celcom (Celcom ada share 38% dalam TT), bermakna di mana ada coverage Celcom, di situ ada coverage TT juga. So, dari segi coverage pun, tak perlu risau - sangat luas.
Bagaimana nak menyertai program ini?
  • Mudah & murah sahaja...
  • Hanya bayar Modal/Pendaftaran RM80 sekali seumur hidup sahaja. Iya... 80 henggit jer!
Apa yang kita dapat bila menyertai program ini?
  • Kita akan dapat 8 perkara:-

(1). Dapat 1 simkad Tune Talk Tone Excel, PERCUMA. simkadttte
  • Boleh kekalkan nom. hp lama.
  • Nom. postpaid pun boleh kekalkan.
(2). Di dalam simkad tersebut telah sediaada airtime/ topup/ kredit, AMAUN RM30. tunetalk
  • Pssstttt.... actually modal (membership fee tolak airtime) cuma rm50 jer.

Benefits sebagai Pengguna Bijak:
(3). Dapat Personal Accident Insurance dari Tune Insurance bernilai RM100ribu, PERCUMA. tuneins
  • Cover 2 perkara - kematian & kecacatan kekal, akibat kemalangan, tertakluk kepada terma & syarat.
(Ada yang kata, alah... cover 2 perkara ni aje? Ok lah tu... selama ni pakai telco C, M, D, U banyak tahun tak de cover apa-apa pun. Patutnya bersyukur dapat.)
  • Tiada premium tahunan, hanya topup minima bulanan RM30 (tak beban pun sebab memang kita guna pun topup tu.)
  • Tarikh efektif hari ke-61.
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

    (4). Setiap kali kita topup, kita:

    (4.1). Dapat Mata Ganjaran/ Points
    Topup ValuePoints
    58
    1020
    2040
    3070
    50120
    100240
    200480
    300720
    • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
    Big Redeem
      • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA. airasia
      Contoh: Destinasi dari Kuala Lumpur ke Luar Negara:
      • Singapore, Hat Yai Thailand
      • Phnom Penh Cambodia, Padang Indonesia, Phuket Thailand, Yangon Myanmar, Siam Rep Cambodia, Brunei, Bangkok Thailand, Krabi Thailand, Ho Chi Minh Vietnam
      • Medan Indonesia, Clark Philippines, Chiang Mai Thailand, Bandung Indonesia, Bali Indonesia, Kochi India, Jakarta Indonesia
      • Macau, Vientiane Laos, Tiruchirappalli India, Surabaya Indonesia, Shenzhen China, Chennai India, Bangalore India, Guang Zhou China, Hanoi Vietnam, Kolkata India, Hong Kong
      • Perth Australia, Shanghai China, Taipei Taiwan, Cheng Du China
      • Melbourne Australia, Gold Coast Australia
        • Smartphonessmartphone- Samsung, LG, Ninetology, Blackberry, HTC, Nokia.
          • Tablets tablet - Ninetology, Samsung.
          • Watchwatch- Cookoo.
          • Tiket Wayang & Tiket Konsert.

        (4.2). Dapat Extra Topup (Terbaru: Bermula 10-Jan-2014, Until further notice) 
          • Kita Topup rm30 => kita dapat extra topup rm10
          • Kita Topup rm50 => kita dapat extra topup rm20

        (4.3). Dapat Cash Rebate 3% dari nilai kita topup (Terbaru: Bermula 1-Mac-2014).
          • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?
            (5). Dapat Corporate rate Tune Hotel iaitu rate pada kadar lebih murah. TuneHotel 
            • Penginapan yang kita dapat di sini bukan kosong jer yer... Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet - ok sangat la tuuu...
            • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?


            Hmmm... ada orang tanya kak jah, macam mana TTTE boleh bagi PA insuran RM100ribu percuma, tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate/diskaun rate Tune Hotel – jawapannya kita dah boleh agak dah – sebab TT di miliki Tune Group di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel – haaa... sebab tu lah dia boleh bagi, semua company tu di bawah satu company induk yang sama.
            (6). Dapat masuk Cabutan Bertuah, macam-macam ada… Pic-CabutanBertuah
            • Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, dongle, tablet, cash, dsbnya.
            • Monthly lucky draw - eligibility topup minimum RM80 sebulan, hadiah RM200 each untuk 20 orang.
            • Port-in Lucky Draw - Terbaru: Tarikh tutup 31-Dec-2014; Total topup RM300 setahun, 2014.
            Preve     Persona     SYM     iPad
              • HadiahProton Preve 1.6 auto/ Persona 1.6 auto/ Motor SYM 200cc / 10 x iPad 16G wifi.
              • Yang bestnya, jika orang tu menang cabutan bertuah di atas, upline dia pun dapat hadiah jugak! Gila babas punya lucky draw nih!
              • Upline Pemenang DapatCash RM25Ribu / RM10Ribu / RM5Ribu / 10 x RM1Ribu.
            • Refer TTTE website untuk latest update.
            Wow, banyaknya benefits, & senangnya nak dapat – hanya dengan tukar ke simkad TTTE, rugi-rugi kalau tak join nih!
            Mana ada telco lain bagi semua benefits di atas. Belum cerita bab buat duit lagi niiii... baru cerita bab benefits yang dapat, hanya dengan jadi pengguna bijak sahaja.
            Kepada yang minat - usah brtangguh lagi... setiap detik masa berlalu kita tetap terus pakai hp - bil/topup tetap berjalan... rugi tu kalau bertangguh, baik convert ke simkad tunetalk/toneexcel sekarang juga!
            & 

            Benefits sebagai Usahawan/Bisnes: (haaa… ini yang best ni.)

            (7). Boleh buat duit$$$$$$......!!!!!!
             
            Pic-Duit

            (Pssttt.... ada 6 huruf $ sign – maknanya boleh pergi hingga ke 6 angka sebulan… bukan lah sekarang, insyaAllah dalam masa beberapa tahun lagi, ini bukan skim cepat kaya, yang penting potentialnya ada, boleh dapat).

            Bila kita rujuk orang lain:
            • Bila mereka join => kita dibayar,
            • Bila mereka topup => kita dibayar,
            • Bila mereka rujuk orang lain & orang lain itu topup => kita dibayar.
            Wah best ni!

            Ada 3 jenis bonus:

            Bonus Pertama: Fast Track
              • RM20 sekali bayaran untuk rujukan langsung kita (direct sponsor).
              • Rujukan tanpa had.

            Bonus Kedua: Komisyen Topup 
            Haaaa…. bonus kedua ni yang paling best, di mana setiap kali orang di bawah kita topup, kita akan dibayar komisyen RM % daripada amaun topup mereka, sehingga 3 level:
            Jika kita topup kurang RM60Jika kita topup lebih RM60
            LevelMinimum RM20
            16%10%
            23%3%
            311%13%

            Untuk lebih jelas lagi, kita tengok simulasi potensi pendapatan bulanan di bawah.

            Contoh semua orang taja 10 orang & semua orang topup RM30 dan RM60.

            Ini komisen kita jika 6%/ 3%/ 11%:
            Ahli Biasa:Topup RM20 - RM59.99
            LevelAhliKomisenTopup 30Topup 60
            L1106%1836
            L21003%90180
            L3100011%3,3006,600



            3,4086,816

            Ini komisen kita jika 10%/ 3%/ 13%:
            Ahli Biasa:Topup RM60 & ke atas
            LevelAhliKomisenTopup 30Topup 60
            L11010%3060
            L21003%90180
            L3100013%3,9007,800



            4,0208,040
            Ok tak? Dapat income pasif/pencen RM3ribu hingga RM8ribu sebulan? Ok sangat tuuu... Realiti di luar sana nak dapat income pasif/pencen macam tu kalau kita kerja kerajaan, kita kena kerja 30 tahun, & jawatan tinggi seperti pengarah, bila kita pencen dapat lah income pencen/pasif macam tu. Bukan senang ooo... Di sini kalau kita boleh buat dalam masa 6 bulan pun kira ok sangat lah tu.
            • Tiada had masa – boleh buat cepat atau lambat, banyak atau sikit.
            So now, terpulang kepada kita... Nak dapat banyak ker nak dapat sikit? Nak dapat cepat ker nak dapat lambat?
            Kalau nak dapat banyak - sponsorlah ramai orang.
            Kalau nak dapat cepat - sponsorlah laju-laju dan servicelah group (sikit jer nak servis sebab bisnesnya mudah),  supaya merekapun cepat & pandai duplikasi.
            Terpulang pada diri masing-masing nak income & usaha yang mana. 
            Siapa buat - dia ada income, beza – banyak/sikit, cepat/lambat… kita yang tentukan dengan usaha kita, & ofcourse dengan izinNya.
            So kalau kita boleh buat cepat & dapat banyak, kenapa kita nak buat lambat & dapat sikit!??
            Jeng, jeng, jeng... Now, Kak Jah bagi contoh ADVANCE sikit... biar anda tak senang duduk lepas membaca ni... hihihi...

            Kita ada lagi komisyen yang lebih advance jika kita jadi Center - samada Junior, Service, atau Branch. Detailsnya ada diterangkan di bahagian bawah website ini tajuk Center. Di sini just tunjuk satu contoh iaitu Service Center, kita boleh dapat komisyen additional 2.5% dari level pertama hingga INFINITI level! Yup infiniti level! Banyak tuuu...

            Contoh, tunjuk sampai level ke-4 sahaja lah, nanti kalau tunjuk sampai banyak level kata tak logik la pulak, angkanya sangat besar.
            LevelAhliKomisenTopup 30Topup 60
            L11012.50%3875
            L21005.50%165330
            L3100015.50%4,6509,300



            4,8539,705
            L4100002.50%7,50015,000



            12,35324,705
            Sampai level ke-4 sahaja income RM12ribu hingga RM24ribu sebulan.

            Tengok contoh ni pulak - Kita taja 100 orang di level pertama kita, manakala semua orang yang lain menaja 10 orang.
            LevelAhliKomisenTopup 30Topup 60
            L110012.50%375750
            L210005.50%1,6503,300
            L31000015.50%46,50093,000



            48,52597,050
            L41000002.50%75,000150,000



            123,525247,050
            Sampai level ke-4 sahaja income boleh pergi sampai RM123ribu hingga RM247ribu sebulan. Gilerrrr!!! Bisnes sekupang dua kupang boleh pergi banyak macam ni! Tahu lah bukan sekarang boleh dapat, a few years lagi la - 3 tahun?, 4 tahun? 5 tahun? Yang penting ada potential dapat & boleh dapat bukan jangkamasa puloh-puloh tahun, & nak ke arah dapat tu tak de la income YOYO giler-giler, turun-naik sikit-sikit tu ada la.. insyaAllah ke arah menaik kalau kita buat dengan cara yang betul, & dengan izinNya. Kena ingat, bilangan ahli sampai 100 ribu tu memang nampak sangat ramai/banyak, tapi bukan kita seorang sahaja yang buat, ini lah keindahan/kelebihan bisnes network marketing, bilangan tu kita capai atas hasil kerjasama effort teamwork (kuasa "leverage"). Tak nak tengok kat L4-100 ribu ahli tu sebab rasa macam susah nak dapat banyak tu pun tak pe, tengok jer kat L3-10 ribu ahli - itu pun income boleh capaiRM48ribu hingga RM97ribu sebulan - banyak sangat dah tu...
            Isykkk... kira sendiri lah berapa income kalau infinity level. Tak nak tunjuk lah kat sini sebab jumlahnya sangat besar, nanti kata kelentong la pulak.

            Pada ketika ini, orang yang income paling tinggi dalam bisnes ini, namanya Mazelan (kami panggil Sifu Mazelan). Beliau buat perniagaan ini dah 3 tahun lebih, sekarang income beliau dah lebih RM240ribu sebulan (as at Nov/Dec-2013). Income ini bukan sahaja income pasif tiap-tiap bulan dapat malah terus meningkat sebab orang hari-hari guna hp & network berkembang; barulah betul income pasif macam ni, meningkat pulak tu, masyaAllah. Sifu Mazelan taja direct 400 orang dalam masa 2 tahun (lepas tu beliau stop menaja, kalau dapat orang join pun lepas 2 tahun tu sebab orang tu serah diri... hihi) & dapat income 5 angka sebulan pada bulan ke-23;
            Kak Jah taja direct 400 orang dalam masa 8 bulan, & dapat income 5 angka sebulan pada bulan ke-3; Macam mana Kak Jah boleh buat cepat? Sebabnya tak lain tak bukan terimakasih tak terhingga buat Sifu Mazelan kerana usaha gigih & konsisten beliau melakukan/mengembangkan bisnes ini, percaya dengan potensi bisnes ini, & juga sistem pendaftaran sms beliau yang memudahkan kami semua buat kerja, sumbangan website beliau yang banyak membantu kami, tak lupa juga buku panduan mazelan yang jelas, & terimakasih juga di atas tunjukajar & kata-kata perangsang beliau. Kak Jah doakan Sifu Mazelan akan cecah 7 angka (yup, jutaan ringgit) sebulan sebelum hujong tahun 2014 ini (isykkk bisnes sekupang dua kupang jer ni...), & kita semua pun sama-sama menyusul berjaya macam beliau. Juga terimakasih buat my direct upline Abang Ishak yang cool & sentiasa bersedia membantu bila diperlukan. & Of-course TQVM to syarikat TTTE - that goes without saying! Top management CEO Tn Syed, Founder Brilliant Wow Mr. Nelson, & Director "mau tak mau" Mr. Vincent :-)
                • Yang bestnya rakan-rakan... (berapa banyak best la bisnes ni... hihi... tapi yang ini memang betul-betul best), yang bestnya bisnes ini, orang-orang di bawah kita nak topup mereka semua tak cari kita, mereka topup lah macam biasa yang mereka selalu topup sebelum-sebelum ini iaitu di tempat-tempat topup seperti 7-eleven, petrol stesen, pasaraya, mesin topup, mahupun gunakan fasiliti ebanking. Best, best kan! Kita tak perlu servis mereka! & Tak perlu nak ingatkan mereka untuk topup, mereka pun tak suka kita ingatkan, sure mereka pakai/topup punyalah.


                  Tmpt Topup-1
                  Tmpt Topup-2
                  TuneTalk Tmpt Topup-3


                  • Kerja sekali – kenalkan program/simkad ini; Dapat banyak kali – setiap kali orang topup; Tak de apa-apa nak jual lagi.
                  Cerita pelik tapi benar! Salah satu perkara asas & penting yang perlu kita ambilkira semasa nak tentukan/pilih bisnes yang bagus adalah bisnes itu kena ada REPEAT SALE, & cara nak dapatkan repeat sale itu adalah dengan CUSTOMER YANG SAMA akan repeat beli lagi dari kita. Semua orang mengetahui perkara ini, ianya adalah benar, jadi tiada apa-apa yang nak di pelik kan. Haaaaa…… ni yang nak cerita nih! Di bisnes TTTE kita dapat REPEAT SALE TANPA BUAT REPEAT SALE! Aikkk! Macam mana boleh jadi macam tuh?? Terjadinya begitu sebab CUSTOMER KITA HANYA BELI SEKALI SAHAJA DARI KITA (simkad), lepas tu mereka tak beli lagi dah dari kita (topup), tapi kita MASIH & TETAP DAPAT KOMISYEN (topup) SAMPAI BILA-BILA selagi customer kita tu topup! Hah! Tak ke benar tapi pelik tu – boleh dapat repeat sale tanpa buat repeat sale!?? Yup, bisnes ini memang luarbiasa! Ayuh, buka minda anda, buang prasangka anda, check-it-out sendiri dulu. Saya dulu pun tertutup minda & berprasangka. Alhamdulillah Allah dah buka pintu hati supaya tidak lagi begitu. Usah bertangguh, sangat sukar nak dapat peluang bisnes pelik tapi benar ni! Dah la tu modal 80 hinggit jer! & Yang sangat penting u takkan bebankan orang yang u kenalkan sebab kalau mereka buat tak berjaya pun mereka tak rugi apa-apa malah mereka dapat banyak benefits. Syukur jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & share peluang ini – ramai boleh dapat benefits & extra income. Terbaek!


                  Bonus Ketiga: Bonus Penajaan
                  • Jika kita rujuk/sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.
                  • Jika 2 orang – dapat 10%
                  •  Jika 5 orang – dapat 15%
                  •  Jika 10 orang – dapat 20%
                  • Huuu... dapat extra bonus... saper nak bagi.

                    Tarikh Bayaran
                    Bonus Pertama Fast Track
                    • Rujukan langsung dari 1hb hingga 15hb – dibayar pada 31hb.
                    • Rujukan langsung dari 16hb hingga 31hb – dibayar pada 11hb bulan berikutnya.
                    Bonus Kedua Komisyen Topup
                      • dibayar setiap 21hb bulan berikutnya.
                    Bonus Ketiga Bonus Baru
                      • di kumpulkan setiap bulan & akan bayar pada Januari 2014.
                    Bonus-bonus ini akan masuk terus ke dalam bank account kita.
                    Rakan-rakan,
                    • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai pun.
                    • Pendapatan ini boleh diwarisi. Anything happen to us, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
                    • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun (combined all telco account yang aktif).
                    • Tak perlu beli stok yang banyak.
                    • Penyelenggaraan rendah – rm20 topup sebulan sahaja. Untuk layak dapat PA Insuran rm30 topup sebulan sahaja.
                    Point ni penting sebab biasanya mana-mana bisnes network marketing, ini adalah antara perkara yang distributor takut/tak suka, bab maintenance, tiap-tiap bulan kena maintain, ada yang sampai rm ratus-ratus sebulan, ada yang sampai rm ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu. Worst part, produk tu dah ada stok banyak dah kat rumah. Tapi kita TTTE cuma 30 hinggit jer & memang kita pakai pun topup rm30 tu.
                    • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
                    • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. Iya... orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak!
                    Kak Jah ada sembang-sembang dengan Mazelan, Abang Ishak, & pihak Management Syarikat, heeee... bisnes sekupang dua kupang TTTE ni sangat besar potentialnya. Tahukah anda orang paling kaya di dunia ialah Carlos Slim Helu from Mexico, bisnesnya adalah telco, tak payah tengok jauh-jauh lah, di Thailand orang paling kaya ialah Thaksin (bekas Presiden), bisnesnya adalah telco juga, kat dalam negara kita sendiri, antara orang paling kaya ialah Ananda Krishnan, bisnesnya juga telco! & Ramai lagi lah di dunia ni yang kaya dengan bisnes telco. Mereka tu jadi kaya dengan 1 negara. Bayangkan rancangan masa depan TE yang akan pergi ke negara-negara yang TT masuk & TT akan pergi ke negara-negara yang AirAsia landing! Hah! Besar giler babas marketnya. Teman-teman, tak perlu pikir jauh-jauh la.. kat Malaysia ni 34 juta prospek, yang baru pakai TTTE hanya 200+ribu talian jer, tak sampai 1% pun! Kita fokus kat Malaysia dulu jer, yang lain-lain tu kalau jadi Alhamdulillah, kalau tak jadi pun, kat Malaysia ni pun banyak sangat lagi market tu! Ayuh teman-teman, lakukanlah sungguh-sungguh sekarang ni.. rugi rugi orang yang berlengah!
                    Hah panjang umur... news dah keluar pun...


                    Teman-teman...
                    Jika apa yang anda lakukan sekarang memungkinkan anda mencapai impian anda, teruskanlah, tetapi Jika tidak, ayuh UBAH lah! SAMBUTlah PELUANG yang WOW ini! Kepada yang dah menyambutnya - BUAT BETUL-BETUL. Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni! Gali, Gali, Gali guna TRAKTOR!

                    Akhir sekali, perkara yang kita dapat apabila kita menyertai Program Komuniti Rujukan/Referral WOW ini adalah:
                    (8). Dapat masuk Pertandingan, hebat hebat belaka... Pic-Competition
                    • Top Sponsor of the Month - Syarikat TE bagi RM1 Ribu + Kak Jah bagi RM500 (untuk group Kak Jah), so total RM1,500.
                    • Top Topup - hadiah Hp Blackberry Z10, dsbnya.
                    • Pakej Umrah umrah
                      • Kelayakan: Komisyen topup RM1,000 sebulan, mana-mana bulan, dapat pergi Umrah percuma – tarikh tutup Jun-2014. Senangnya nak dapat...
                    • Pakej Percutian ke Bali Bali
                      • Trip percuma ke Bali, untuk 100 orang yang pertama berjaya dapat sponsor direct 180 orang, dari Oktober-2013 hingga April-2014 (6 1/2 bulan), dengan RM500 pockey money untuk 10 orang yang pertama.
                    • Refer TTTE website untuk latest update.
                    Rate TTTE:
                    •  Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu...
                    • Contoh nak dapat rate murah:
                      1. kena topup > certain amount,
                      2. kena call > certain time,
                      3. kena call waktu tertentu,
                      4. kena call/sms same network/telco,
                      5. balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya.
                        So sebenarnya telco lain tu tak lah rate nya serendah seperti yang di sangka.
                        Rate TTTE
                        - Call 28sen seminit

                        - Sms 10sen
                        - Dataplan:
                           - Daily 10 sen@Mb
                           - Weekly RM17
                           - Monthly 1G RM42
                           - Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call
                           - Monthly 3G RM99
                        Dataplan Mingguan:

                      • 200MB untuk Data Internet Access + PERCUMA 20 mins membuat panggilan tempatan.
                      • Ratenya adalah RM17 seminggu.
                      • Cara untuk melanggan pakej ini:


                      • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM17, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
                      • Selepas itu sms CC17 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.

                      • Kalau nak stop, sms sahaja CC17 STOP kepada 2222.

                      • Dataplan Bulanan:

                      • 1G untuk Data Internet Access + PERCUMA 60 mins membuat panggilan tempatan, dan 100 SMS percuma.
                      • Ratenya adalah RM64 sebulan.
                      • Cara untuk melanggan pakej ini:


                      • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM64, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
                      • Selepas itu sms CC64 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.

                      • Kalau nak stop, sms sahaja CC64 STOP kepada 2222.
                      • 3G rate RM99 sebln – sms 3G hantar ke 2222.

                      • Untuk maklumat rate yang lain seperti IDD, Roaming, Blackberry Plan, Tune Buddies - please refer to website ToneExcel.

                        Jadi, rate TTTE sederhana sahaja. Maknanya ada telco lain yang rate lebih tinggi dari TTTE, ada yang lebih rendah juga. Telco ni dari masa ke semasa akan fight each other untuk jadi paling kompetitif rendah, so ada masa-masa tertentu telco U lebih rendah dari yang lain, masa yang lain pula telco D, lain masa M, C, begitulah pusing-pusing.... Jadi at one time mesti ada mana-mana telco yang rate lebih rendah dari TTTE. So kepada prospek yang sedang pakai telco yang ratenya sekarang lebih rendah daripada TTTE, katalah dia pakai RM60 sebulan, bila dia tukar ke pakai TTTE katakan jadi RM90 sebulan, so just tanya dia "U nak jimat 30 hinggit sebulan ker atau u nak peluang dapat income ribu-ribu sebulan?". Kalau dia jawap dia pilih nak jimat, bagitahu dia last "Ok lah, u pilih lah jimat 30 hinggit sebulan seumur hidup u, aku tak nak... aku nak pilih untung ribu-ribu sebulan, boleh sampai 5-angka sebulan, malah ada potensi pergi hingga ke-6 angka sebulan! So apalah sangat jimat 30 hinggit sebulan tuh! U pikir la sendiri...". Fullstop.

                        Apakah Risiko Anda?
                        Kalau bukan ini – ada apa lagi?
                        Kalau bukan sekarang – bila lagi? 

                        Untuk ke sekian kalinya, Kak Jah tanya lagi - "Ada telco lain bagi benefits seperti semua di atas tuh?" Kak jah tolong jawapkanlah - "Mana aderrrrr.....!!!!!". Tak tukar ke simkad TTTE jugak lagi, tak tahu la nak terangkan macam mana lagi dah... Dah terang lagi bersuluh, bukan setakat suluh dengan lampu suluh, ni dengan lampu spotlight stadium dah ni... tak nampak jugak lagi - parah dah tu... hahaha...
                          Ayuh rakan-rakan, setiap detik yang anda tangguh untuk join bisnes ini, setiap detik itu lah anda rugi sebab hp bil/topup terus berjalan pakai hari-hari...

                          Cepat join cepatlah Kak Jah & Rakaniaga Kak Jah yang lain boleh tunjukajar, cepatlah U dapat benefitsnya & cepatlah U boleh buat duit.







                           


                          Berminat?? 



                          Cara Menghubungi:
                            - 0192595019 [Whatsapp]
                            - 0192595019 [WeChat]
                            - chulax12@gmail.com