- 1 kg kerang yg sudah dibersihkan
- REmpah pes ikan..
- Limau Purut/kasturi
- pembalut aluminium
- Bubuh kerang yang sudah dibersihkan tadi ke dalam balutan pembalut aluminium. ( Kalau terer..buatlah macam kotak sikit..)Bubuhlah daun limau purut kat atas kerang tadi..
Lepas itu campurkan Rempah/ Pes Ikan Bakar. (Memadai sekadar bubuh kat atas kerang sahaja…)
Bungkuslah semua bahan tersebut..(Balut “baikkk…” punyer..jangan kasi bocor…)
Dah boleh bedal…Tak payah nak hias2 la… nanti buang jugak..asalkan kenyang sudah..
Nak mmppphh lagi,… perahkan limau kat atas kerang tersebut. Boleh lah hebah-hebahkan kat geng-geng…
Selamat Mencuba..Macam biasa…
Jangan Lupa Baca Doa Makan
Jangan Lupa Baca Doa Makan
No comments:
Post a Comment