Selalunya, kita menjamah hidangan lauk pauk pada waktu tengahari. Apa kata kita try resepi simple tapi ada gaya citarasa Itali..Spaghetti Bolognese. Mudah dihidangkan dan boleh dinikmati pada bila-bila masa saja. Selamat mencuba...
Bahan-Bahan
p/s : boleh jgak menambah bahan lain seperti cendawan...gubahlah mengikut selera anda..
lagi banyak tomato segar digunakan, lagi ummpphhh...
Cara buat kuah:
01.Tumis bawang putih & hirisan cili kering hingga keperangan dan naik bau.
02.Masukkan daging cincang. Tumis hingga agak garing.
03.Masukkan puri tomato & cili kisar. Tambahkan air. Biarkan masak hingga pecah minyak.
04.Tambahkan lada, serbuk oregano, oregano kasar, gula dan garam. Masak lagi sehingga kering sedikit.
05.Tutup api. Sedia untuk dihidangkan bersama daun parsli & serbuk keju parmesan (sekiranya ada).
No comments:
Post a Comment